Šelmy Beskyd

Written by Kamil Ryška on 6.11.2019. Posted in Aktuality ZŠ

V pátek 25. 10. navštívili žáci IV. A a V. A naší školy Zážitkové centrum URSUS v Dolní Lomné. V krásném prostředí bylo pro žáky připraveno povídání s interaktivními prvky na téma Šelmy Beskyd.

Žáci se rozdělili do dvou skupin, aby lektorky mohly dětem téma lépe přiblížit. Hlavní program byl zaměřen na seznámení s výskytem šelem v Beskydech, zajímavosti z jejich života, rozlišování zvířat podle stop. Velice poutavá část, která děti nesmírně bavila, bylo poznávání jednotlivých šelem i jiných zvířat z našich lesů podle zvuků. Mnohdy jsme všichni byli obzvláště překvapeni, které zvíře daný zvuk vydává.

Mezitím co jedna skupina trávila čas na přednášce, druhá si prohlédla trvalou expozici plnou zajímavých hracích prvků, modelů či exponátů. Žáci se zde seznámili s geologických složením a vznikem Beskyd, poznávali v herbáři rostliny či pomocí skládaček nahlédli do života různých živočichů.

Děti i vyučující si tento den velmi užili a zpět do školy se vrátili plni nových informací a zážitků. Program i doprava byly pro tento den pro všechny hrazeny z programu Místní akční plán II v ORP Třinec.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4